Det gik af Pommern til!

2019-01-16T14:26:01+00:009. september 2011|Kaj og vin|
Vores årlige studietur til Gevrey Chambertin hos Marietta og Gilles Duroché startede i år med en dejlig frokost m.v. hos Kirsten og Poul i Nibe, der havde samlet gode venner til besigtigelse af deres nye hus. Et meget vellykket arrangement, og vi fortsatte til Quickborn nord for Hamburg, hvor vi overnattede på et af de billige paphoteller.
Vi havde besluttet at gense Mosel området. Jeg fandt en by ved navn Pommern, indstillede GPS Birgitte og kørte direkte til byen, hvor det første, vi mødte, var en såkaldt Weinstube, Pension og Restaurant. De stejle vinmarker ydede en fortræffelig vin, så det var meget vellykket.
Næste nat tilbragte vi 10 km syd for Koblenz i en lille by Winningen, hvor der var vinfest med alle mand engageret. Dagen havde vi tilbragt i Koblenz med fotografering af Deutsches Eck (Rhinen og Mosel løber sammen) og lang spadserertur i det flotte vejr.
Næste overnatning var på Hotel Weinhaus Nalbach i Reil. Der var udsolgt, men den gode receptionschef tryllede et værelse frem, hvis vi ville bo der i 2 nætter. Halvdelen af gæsterne var for øvrigt danskere. Der var højsæson for pfifferling, der viste sig at være kantareller, så vi kosede os i dejlige retter med pfifferling. Af forskellige årsager blev den videre tur til Bourgogne aflyst, så vi foretog en U-vending.
   
   
   
Vi havde en dejlig køretur fra Mosel området på tværs af Rhinen, Mainz m.v. op til 30 km. nord for Frankfurt. Her fik vi en hurtig kop kaffe, og Lilly overtog rattet, men blev ikke mentalt indstillet på chauffør rollen. Da hun kørte ind på autobanen, så hun ikke i den blinde vinkel en stor lastbil, der fangede os med højre kofanger og højre forhjul, således at vores venstre side blev revet op, og forskærmen røg gennem luften. Det hele var dog relativt udramatisk. Vi holdt ind i højre side, lastbilen bremsede, og den endda meget venlige chauffør hjalp med afmærkning, politiopkald m.v. Der gik ikke engang 5 minutter, før to rare politifolk ankom. Jeg havde ringet hjem til vores lokale Alfa-mand Helge, der også er vores genbo og til SOS International i København, der omgående bestilte Adac for at fjerne Alfaen fra den drønende motorvej.
Der kom to nye betjente, der opkrævede en bøde men i øvrigt var utroligt søde. De blev der, indtil Adac lastbilen kom. Her var chaufføren imidlertid sur og mukken. Han hejsede Alfaen op på lastvognen med hidsige bevægelser med det resultat, at han tabte den med højre forhjul nederst, så også højre side blev skamferet. Vi blev kørt tilbage til en meget venlig forhandler i Frankfurt, og efter 5 timers forhandlinger endte det hele med, at vores Alfa skal til Frederikshavn. Vi fik en Ford Focus lejebil til rådighed, og folk her i byen kigger forundret, når jeg kommer susende med tyske nummerplader.
Vi kom helskindet hjem. Det kunne have gået meget værre, selv om det gik af Pommern til.