En søndag på Læsø

2011-09-18T00:00:00+00:0018. september 2011|Kaj og familien|
Foreningen Norden havde arrangeret en søndagstur til Læsø med afgang kl. 07.50 fra Frederikshavn med hjemkomst kl. 20.10. Forkvinden Karin Arveschoug Jensen havde styr på 28 deltagere, hvoraf 1 par kom fra Odder. De var stået op kl. 04.00 for at nå færgen.
På Læsø blev vi modtaget af min gamle ven Folmer Kristensen, der udvandrede til Læsø for 28 år siden fra Dronninglund, hvor han for øvrigt havde været ansat ved Ove Thomsen, kommunaldirektør i Dronninglund, og det giver jo en god ballast her i livet. Folmer har også haft alle mulige poster på Læsø: Økonomichef, erhvervschef, turistchef, havnesekretær, chef for hjemmeværnet m.m., og han har spillet 637 kampe for Vesterø Boldklub, hvilket kan mærkes i hofterne.
   
Vi startede med at foretage en lille havnerundgang i Vesterø Havn, hvilket var en fin ide, idet vejret var strålende med sol og lidt vind. Vi blev derefter kørt til Læsø Kur og Helse, hvor psoriasis patienter kan behandles, men det flotte center er sandelig også for alle andre, idet der er et  stort saltvandsbassin, kraftige saltbade, diverse saltkure og meget mere. Det hele er indrettet i Vesterø Havnekirke i 2008. Se forøvrigt hjemmesiden www.saltkur.dk, hvor der er en flot video, der fortæller om herlighederne. Her kan man bl.a. se Folmer Kristensen i badefigur, hvilket i sig selv er en oplevelse!
Efter denne gode oplevelse fortsatte vi til den røde kirke. Folmer benyttede lejligheden til at fortælle, at han nu var degraderet til medlem af byrådet, hvor der er 2 socialdemokrater ud af 9. Vejret var nu blevet koldere, så vi fortsatte til Saltsyderiet, hvor der produceres ca. 60 tons salt pr. år. Der er ingen entre, men til gengæld må man formode, at indkøb i den fine butik er velkomment. Vi var også alle forsynet med saltposer og andre gode ting, da vi pakkede madpakken ud i Østerby.
   
   
Vi var blevet godt sultne, så Lillys rugbrød med paté m.v. forsvandt som dug for solen. Vi skulle så have været en tur ved stranden ved Danzigmand, men da begyndte det at regne, så kun de aller mest friske tog en tur i klitterne og på stranden. Buschaufføren kørte os derefter en længere tur, hvor der bl.a. blev tid til at købe kantareller, se sorte grise og meget interessant en helt ny bygning med tangtag, der skal sælges for højeste bud. Det bliver spændende. Museumsgården var lukket men er i sig selv en perle med det fantastiske tangtag.
   
Sidste besøg var på Læsø Uldstue, hvor Lissi og Bertel præsenterede deres skønne tanggård med masser af gode sager i uld, såsom ulddyner, plaider, filtsko, uldsokker, garn, vanter og meget mere. Altsammen bl.a. baseret på 600 får, der ledes af border collieren Peanut. Se den meget flotte hjemmeside www.laesoeuldstue.dk.
Vi var derefter klar til hjemturen med ”Margrethe”, hvor der blev serveret hamburgerryg med gemyse.
Jeg havde en hovedopgave med i seng, men faldt i søvn da jeg havde læst en ½ side. Godt træt efter en lang men oplevelsesrig dag bl.a. takket være Folmer.