2takt Café & Brasserie

2019-01-16T14:26:01+00:0022. oktober 2011|Kaj og vin|

an class=”h2″>

Henrik Tachau Christensen, Restaurant de 2 have, Grenen, Skagen og køkkenchef og restauratør Dennis Sommer har i løbet af sommeren fået etableret et dejligt spisested i Søndergade, Frederikshavn. Alpha Diesel have i tidernes morgen motorfabrik i lokalerne – derfor det gode navn 2takt.
Vi startede med et snackudvalg à la Dennis, hvor især laksetartaren med rugflader var lækker.

Vi gik direkte til hovedretterne:

  • Skaldyrspasta med tigerrejer og fløde sauce, frisk pasta, svampe, spinat og kørvel
  • Dampede limfjordsmuslinger med krydderurter, hjemmelavet pommes frites og mayonaise
  • Oksemørbrad med spidskål, svampe, hjemmelavet pommes frites og bearnaisesauce
  • Det blev også til en enkelt dessert: Citrongræs og ingefær créme brûlée med hindbærsorbet

   

 

  

 

   

 

Da Henrik, der står for vinen, er kold klima mand (altså vin fra kolde områder) valgte vi en Riesling fra New Zealand: Johner 2009. Vi er i sommerens løb blevet forkælet med mange flasker Riesling fra Tyskland og Alsace, der alle sammen har været tørre. Denne her havde for megen sødme efter min smag men ellers et fint produkt.
Det var bedre med den anden New Zealander, nemlig en Pinot Noir fra Staete Landt 2008 Estate Crown, Marlborough. Den var fremragende til maden.
Da vi forlod lokalet, var alle borde besat. Et dejligt syn, der fortæller noget om, at Dennis og Henrik har ramt et koncept, der passer til Frederikshavn.