Film & musikkoncert

2011-10-13T00:00:00+00:0013. oktober 2011|Kaj og familien|
Aalborg Symfoniorkester har den gode tradition, at man én gang årligt afholder en ”skæv” koncert, dvs. gør noget utraditionelt. I år havde man kombineret stumfilm med musik. Koncerten blev afholdt i Symfonien, der i dag tjener som orkestrets øvelseslokale, men i tidernes morgen var biograf, så alt udstyret var i orden. Man havde indskrevet den amerikanske dirigent Carl Davis, der er ekspert i film- og TV-musik. I aftenens anledning var Christian Gottschalck koncertmester, og han fik lov til at svede for pengene, idet han måtte deltage i alle stykker.
Orkestret indledte med ouverturen til operaen Italienerinden i Algier af Rossini. Carl Davis havde skrevet musikken til Charles Chaplin-filmen Easy Street, hvor Chaplin bl.a. optræder i rollen som politibetjent i den berygtede gade, der tyraniseres af den store smed, som Chaplin imidlertid forvandler til et dydsmynster.
Efter pausen tog orkestret en ny ouverture over hebraiske temaer, inden man tog fat på filmen Peter og Ulven, eller som det hedder på sprog: Peter & the Wolf. Her passede musikken og filmens tema så perfekt, at det hele var overstået på et øjeblik, selv om den varede 30 minutter. Årsagen var måske, at Lilly og jeg sad i sofa på 1. række. En ren nydelse.