Harald blev ven med Tordenskjold

2011-10-28T00:00:00+00:0028. oktober 2011|Kaj og familien|
Hvert år på Tordenskjolds fødselsdag den 28. oktober udnævner Officersklubben i Frederikshavn ”Venner af Tordenskjold”, oftest en landskendt, en egnskendt og en af søværnets egne folk.
De pågældende skal være kendt for at rumme nogle af søheltens egenskaber: Mod, dristighed, fantasi, munterhed og en god portion livslyst. Der bør tillige være en vis tilknytning til Flåden og Officerskluben i Frederikshavn.
Ved et arrangement på Flådestationen, der var det 36. i rækken, fejredes Tordenskjolds 321 år og årets ”Venner af Tordenskjold” blev afsløret. Fra egne rækker var valgt chefsergent Claus Gustafsen, der i flere år har taget sig af kommunikationen med omverdenen og fortalt besøgende om aktiviteterne på Flådestationen. Som egnskendt person var valgt formanden for Aalborg Marineforening Charley F. Petersen. Endelig havde man som landskendt person valgt Harald Nielsen, og jeg havde fornøjelsen af at være beordret til at introducere Harald.
Efter at have modtaget diverse synlige beviser, takkede Harald for udnævnelsen ved at fortælle et par anekdoter om Tordenskjold. Herefter blev de 200 inviterede gæster budt på fadøl ad libitum, inden man blev budt på årets madmæssige højdepunkt: Officersmessens forlorne skildpadder med et stænk sherry – uhm!