Wine fight på 2takt

2019-01-16T14:26:00+00:005. november 2011|Kaj og vin|

Restauratør Dennis Sommer (2takt) og Henrik Tachau Kristensen (2takt og De 2 Have) havde fået den originale idé at invitere 3 lokale vinentusiaster til at duellere i disciplinen “sammensætning af mad og vin” og ikke mindst til at fortælle om deres valgte vine og andre røverhistorier.

 

Dennis havde kreeret en 5 retters menu. Hver duellant have valgt en vin til hver ret, så der blev 15 vine totalt. Gæsterne stemte om, hvilken vin der passede bedst til retten. Alle vinene blev serveret blindt, og duellanterne fik først lejlighed til at fortælle om deres valgte vine, når stemmerne var talt sammen. Man havde også indlagt, at der skulle stemmes på den vin, man syntes smagte bedst. De 3 duellanter var:

  • Handelschef Dan Kobberup, Frederikshavn
  • Tidl. restaurantchef med stor vinindsigt Henrik Tachau Kristensen, der 2 gange var nomineret som årets sommelier (vintjener) i Den danske spiseguide og ivrig med vine fra ”cool climate” og
  • undertegnede.

Jeg havde allieret mig med Ib Bergkjær fra Sigurd Müller Vinhandel. Vores Pinot Gris fra Trimbach, Mersault fra Girardin og Gevrey Chambertin fra Christophe Bryczek var da også suveræne til de respektive retter. Om resten kan siges, at Dan takket være pointsystemet fik flest points totalt, og Henrik var som vært den beskedne mand, der holdt sig tilbage.

 

Hele festen kostede 795 kr. for 5 fremragende retter og 15 flotte vine. Det var da alle tiders mulighed for at få en god aften.

 

Menu og vine bestod af: 

 

Grillet kammusling med brunet dildsmør

Vin 1: 2008 Pinot Gris Reserve Trimbach

Vin 2: 2008 Pinot Gris, Princes Abbes, Schlumberger

Vin 3: Map Maker, New Zealand

 

Skindstegt multe med persillesuppe – jordskok

Vin 1: 2008 Meursault, Les Vielles Vignes, Vincent Girardin

Vin 2: 2009 Sauvignon blanc, Wither Hills, Marlborough, New Zealand

Vin 3: Rivaner, Karl H. Johner, Baden

 

Braiserede svinekæber med sprøde løg, syltede løg og glaserede løg

Vin 1: 2009 Gevrey Chambertin , Aux Echezeaux, Christophe Bryczek

Vin 2: 2009 Pinot noir reserva, Calatate, Neuquen, Patagonien, Argentina

Vin 3: Ebenthler Lagen, Herbert Zillinger

 

Variation af and med kartoffelpuré, braiseret rødbede og svampe

Vin 1: 2009 Coudoulet de Beaucastel, Ste Fermière des Vignobles Pierre Perrin, Chateau de Beaucastel Courthezon

Vin 2: Massimo, Cantine Lenotti, Veneto, Italien

Vin 3: Stone Paddoch Isabella

 

Klassisk dessert med æble, vanille og karamel

Vin 1: 2007 Tokaji, Late Harvest, Oremus

Vin 2: Late Harvest Muscat, Brown Brothers, Victoria, Australien