Opera i København med José Cura

2011-12-17T00:00:00+00:0017. december 2011|Kaj og familien|
Jeg var så heldig, at min kære familie forærede mig 2 billetter i fødselsdagsgave til operaen i København, som vi har aldrig har oplevet. Da vi så læste, at vores store idol, den argentinske tenor José Cura, skulle optræde i 4 forestillinger, var det med at tage en hurtig beslutning og få billetterne bestilt.
Og vi blev ikke skuffet! Han medvirkede i dobbeltoperaerne Cavalleria Rusticana og Bajadser, som er to selvstændige operaer, der altid spilles sammen. Handlingen foregår på Sicilien med det dejlige klima. Det positive ved en rigtig opera er, at der er masser af kærlighed, jaulosi, druk, hor, sang, dejlige melodier og drab. I dette tilfælde vist nok 5 mord på en aften. Så er der den store fordel, at den myrdede altid vågner op igen efter tæppefald. 
José Cura sang overbevisende og agerede fint i de to roller, så publikum var ellevilde. Vi så og hørte ham første gang i Aalborg for nogle år siden, hvor han i 1. del var solist, og efter pausen dirigerede Aalborg Symfoniorkester så dygtigt, at orkestret overgik sig selv.
I forhold til dengang er han kommet til at ligne en rigtig operasanger med passende mave og med en stemme, der gør ham til dagens førende verdenstenor. De øvrigt medvirkende voksede givet med opgaven, så familiens penge var godt givet ud.
Det at opleve den ny opera i København var også i sig selv en stor oplevelse.