SKAGEN fondene i Kajs net

2019-01-17T11:55:19+00:0016. marts 2012|Ledelse og kommunikation|

I maj måned 2011 sad jeg på NB Sørensens Dampskipsekspedition i Stavanger og fik et glas vin sammen med svigersønnen Anders og byens koncertmester Sveinung.

 

Pludselig råbte Anders på en forbipasserende yngre herre på ca. 60 år, der passerede i bare fødder og mokkasiner. Han havde et stort, gråt hår med krøller bundet sammen i en hestehale. Manden stoppede, hilste på os men ilede videre, da han var sent på den.

 

Det var hovedforvalter Kristoffer Stensrud, en af Norges rigeste mænd. Han er en af 3 herrer, der så sent som i 1993 satsede på at forvalte aktie- og obligationsfonde. I dag Norges største investeringsforening med 160.000 medlemmer, der siden starten i 1993 i gennemsnit har fået 15 % i årligt afkast, hvilket er helt forrygende, når man tænker på, at ingen af de danske investeringsforeninger, der investerer i danske aktier, har givet afkast de seneste 5 år.

 

Hvorfor navnet SKAGEN? Ganske simpelt fordi stiftelsen fandt sted på gaden Skagen i Stavanger, hvor selskabet har hovedsæde den dag i dag. Men heldigvis er man begyndt at være sponsor på Skagen Museum, hvilket giver et tiltrængt pust til økonomien, så søde Lisette har fået tid til at blive gift og få barn.

 

De sidste dage er vi blevet guidet rundt i mine netværk af wealth manager Thomas Lund, SKAGEN Fondene, København, der på strålende vis har fået os nordjyder op af sæderne. Han inviterede for øvrigt alle til Skagens Museums Have den 12. juli, hvor der serveres kaffe, kage, opera ved tenor Peter Lodahl og sopran Susanne Elmark. Det koster ganske vist kr. 100,- pr. deltager. Men der er måske også en chance for at møde Kristoffer Stensrud.