Nordisk stjerneduet med Aalborg Symfoniorkester

2012-04-26T00:00:00+00:0026. april 2012|Kaj og familien|
Aftenens koncert omfattede Kodaly – danse fra Galanta, Johs. Brahms koncert for viloin, cello og orkester samt Bartoks koncert for orkester.
Det var lige mam for chefdirigent Rumon Gamba, der er gået ret ind på lystavlen som en kæmpegevinst for orkestret. Han dirigerer så ihærdigt, at sveden springer ud gennem ryggen på jakkesættet.
Orkestret spillede det ypperste, de har lært, og publikum føler sig engageret, også fordi han fortæller om musikken så pædagogisk, at selv vi bonderøve næsten forstår, hvad det går ud på.
I aften var han desuden forstærket af Andreas Brantelid, cello, der er dansk/svensk og norske Vilde Frang på violin. Hende har vi hørt før i Aalborg, og jeg husker ganske tydeligt, at jeg for mange år siden oplevede hende i norsk TV fra en koncert i Oslo, hvor hun var et naturtalent. Ved samme lejlighed spillede hun sammen med den norske fiolinist Arve Tellefsen, der i mange år var folkehelt i Norge. Hun spillede også på turne med Anne Sophie Mutter, så hun har været i gode hænder. Dette var i det hele taget en flot koncert.