Jomfruhummerfestival på Læsø

2012-08-04T00:00:00+00:004. august 2012|Kaj og familien|
Den califoniske kok Adrien Norwood fra Restaurant Geranium i København vandt ”Den gyldne Jomfruhummerklo” med retten ”Fra skov til strand”. Udover jomfruhummer indeholdt retten de spændende råvarer, der findes på Læsø, nemlig kantareller, havtorn, venusmuslinger marineret med sydesalt, salturt og strandkål i en delikat pyt af saft og skum fra muslinger.
Den nordjyskle kok Michael ”Miv” Pedersen skabte et visuelt raffinement med jomfruhummer i to etager adskilt af en glasplade. Øens restauranter og bl.a. Food College i Aalborg arbejdede i boder med at fremstille et hav af delikatesser, så der var ingen der gik sultne fra arrangementet.
Vi havde desuden det held, at min gamle ven Folmer Hjorth Kristensen, tog os med en tur øen rundt for at besigtige nye aktiviteter. Lige en dag for Marie og August, der er store fans af Læsø.