Aalborg Symfoniorkester – musikalsk poesi

2012-09-13T00:00:00+00:0013. september 2012|Kaj og familien|
Aftenens koncert foregik i Nordkraft med umiddelbar udsigt til Musikkens Hus. Vi havde taget plads bagerst i salen for at prøve at sidde højt og høre, om lyden var anderledes. Lyden var fin, men der var for langt til scenen, hvilket var meget uheldig, idet aftenens sopran Henriette Bonde-Hansen er set værre.
Hun klarede sammen med baryton Johan Reuter Mahlers Lieder (Humoresken), der handler om en række sange om Himmelriget og Jorderiget. En noget langstrakt forestilling. Før pausen var der en symfoni af Haydn.
Men aftenens oplevelse var de første 12 minutter, hvor den finske dirigent Petri Sakari med sikker hånd første orkestret gennem Pelle Gudmundsen-Holmgreens Tricolore IV 1969. En musikalsk oplevelse, som jeg aldrig har hørt før. Den bestod af 2 satser med 3 akkorder. En meget usædvanlig oplevelse, som jeg vil følge op i aften på DR P2, hvor koncerten bliver sendt.