Professor Lene Tanggaard i Kajs net

2019-01-17T11:55:17+00:0014. september 2012|Ledelse og kommunikation|
I august måned havde mine netværk for 5. år i træk besøg af professor Lene Tanggaard, AAU, der i år underholdt med emner: Aktuel ledelse – Fra person til social praksis.
Hun fik startet processen ved at spørge deltagerne om deres største ledelsesmæssige udfordring p.t., og det gav jo stof til flere timer, som hun dog undgik ved at drøfte ledelsesteori i relation til de opstillede problemer. Herunder ret interessant om emnet karismatisk ledelse (stå op på ølkassen), hvor man risikerer at skabe passive medarbejdere, der er afhængig af lederens fysiske og psykiske nærhed og ikke udnytter deres potentiale fuldt ud. Og nok endnu mere relevant at karismatisk ledelse mangler at forholde sig til etik og moral.
De 3½ time var forbi, inden vi fattede det. Lene have heller ikke megen tid til at pleje vores sociale behov, idet hun eksempelvis i Skallerup Klit straks efter kl. 12 startede med fuldt drøn til Odense, hvor 450 skolefolk ventede på hende kl. 16. Sådan går hver dag med undervisning, foredrag, phd samtaler, forskning, bogskrivning m.v. Godt hun er gift med en rar præst.