Venner af Tordenskjold på Hirsholmene

2012-09-15T00:00:00+00:0015. september 2012|Kaj og familien|
Årets udflugt gik til Hirsholmene med den gode båd Havlit, hvor der netop er plads til 12 passagerer. Efter den dejlige sejltur blev vi ført til informationshuset, hvor sognepræst Laurids Korsgaard, der er engageret Ven af Tordenskjold, fortalte om øen, hvor han også har været præst i 24 år.
I dag bor der kun et par stykker, men i fordums storhedstid med de mange kampesten, boede der 2-300 stenhuggere m.v., der i stor udstrækning kom fra Sverige. Brostenene kan ses den dag i dag på molen i Frederikshavn og blev brugt til landevejene. Eksempelvis Skagensvej, hvor stenene i vores indkørsel for øvrigt stammer fra.
Vi benyttede naturligvis lejligheden til at besøge den lille hyggelige kirke, hvor der afholdes 4 gudstjenester om året med fuldt hus. Det pynter på statistikken. Vi indtog den medbragte frokost i et lunt hjørne, hvor tiden i øvrigt gik med, at de gode sømænd fortalte om deres liv i flåden. For os landkrabber var det spændende at høre alle disse løgne- og pralehistorier fra de store have. Sejlturen hjem var mere vuggende end udturen, idet vinden var gået i nordvest med stor styrke, men ingen lod sig anfægte af den smule søgang.
En rigtig hyggelig dag.