Gram Slot – møde i Landsbyrådet i Brønderslev Kommune

2019-01-17T11:55:17+00:0010. oktober 2012|Ledelse og kommunikation|
I forbindelse med Jyske Ås projektet var vi inviteret til Landsbyrådsmøde i Thorup Aktivitetshus, hvor ejeren af Gram Slot i Sønderjylland, Svend Brodersen, holdt et fremragende foredrag med titlen ”Når ildsjæle bygger op”.
Han fortalte om købet af det gamle forfaldne slot for 90 millioner kr., bl.a. med hjælp fra REMA, der er en uhyre aktiv partner, der køber fødevarer hos Gram Slot. Familien har på ca. 5 år formået at køre en proces, hvor de har opbygget en række eksklusive ferielejligheder, gårdbutik, åben slotspark med naturformidling og naturlegeplads. Faciliteter til messer og markeder er under udvikling i de gamle landbrugsbygninger. Stedet besøges løbende af foreninger, skoler og børnehaver.Ved at udnytte stedets kulturarv i skabelsen af nye kvalitetsfyldte og oplevelsesorienterede produkter er Gram Slot blevet dynamo for lokalsamfundets udvikling.
Efter det fine foredrag var der spørgsmål fra forsamlingen og hjemmebagt kringle og kaffe. Da jeg kom hjem, mailede jeg til Svend Brodersen og takkede for foredraget og spurgte samtidigt, om jeg måtte komme og besøge Gram Slot. Han svarede kl. 01.30, at jeg var velkommen. Det blev da en lang dag for ham, og så var han endda helt gratis, men heldigvis havde formanden købt nogle gode lokale sager, som han kunne tage med hjem til fruen og børnene. Det var velfortjent.