Leif Johan Sevland, tidl. borgmester i Stavanger kommune, fik os i nettet

2019-01-17T11:55:17+00:0023. oktober 2012|Ledelse og kommunikation|
For ca. 2½ år siden lovede daværende borgmester (ordfører) Leif Johan Sevland, Stavanger, at han ville komme til Danmark og optræde i mine netværk. Da han blev 50 år og efter 16 succesrige år i borgmesterstolen, overgik han pr. nytår til direktør i ONS, der står for den norske oliesammenslutning.
Leif Johan og fru Anne er meget gode venner med Marianne og Anders, og de ankom sammen med båden fra Stavanger til Hirtshals lørdag morgen, heldigvis i fint vejr. Weekenden tilbragte de i Skiveren med afstikker til Skagen og Frederikshavn. Lilly og jeg havde fornøjelsen af at nyde Anders’ kokkeri i Skiveren, så vi var alle sammen klar til fællesmødet med mine nordjydske netværk om mandagen i Ocenariet, Hirtshals, hvor både Leif Johan og Anders optrådte sammen med borgmester Lars Møller, Frederikshavn kommune, og borgmester Arne Boelt, Hjørring kommune. Kommunaldirektørerne fra de to kommuner sad parat til at melde ind med fakta, men det blev ikke nødvendigt, da bl.a. Lars Møller gav udtryk for, at han og Arne var opdraget til ikke at måtte lyve!
Det blev 4 timer med fuld fart. Leif Johan fortalte med stor entusiasme om de 16 år i Stavanger før/under/efter Leif Johan. Det blev en sand fuldtræffer og var stærkt inspirerende. Anders havde derefter et flot indlæg om krydstogtsskibenes indtog i Stavanger, hvor der i år har været 176 skibe i havnen!
Lars Møller og Arne Boelt fortalte derefter kort og præcist om forholdene i Frederikshavn og Hjørring, hvorefter der var samtale med de 65 netværksdeltagere. Emnet var først og fremmest, hvorledes danske bedrifter kan få andel i den store norske efterspørgsel på arbejdskraft og produktion. Her kom mange ideer på bordet, som begge kommuner nu går videre med. Efter en lækker fiskefrokost viste direktør Karl Henrik Laursen rundt i Ocenariet. En fantastisk god dag, som deltagerne har vist stor begejstring for.
Det samme fortsatte dagen efter i den gamle byrådssal i Aalborg med netværksdeltagerne fra Aalborg og med kommunaldirektør Jens Kristian Munk som fortæller om Aalborg kommune. Desværre kunne borgmester Henning G. ikke deltage, da han er sygemeldt ramt af en blodprop, men skulle efter sigende være tilbage allerede 1. november i ny kampvægt.
Anders var taget videre til Madrid, så Leif Johan havde bedre tid til sit indlæg. Det voldte dog ikke problemer, da man har indtryk af, at han kan tale om Stavanger fra nu af og til juleaften. Jens Munk faldt ind i rollen på eksemplarisk vis, så det blev atter en stor dag med masser af ideer til deltagerne om samarbejde mellem Aalborg og Stavanger området. Efter en dejlig frokost foreviste Anni Walther Utzon huset og havnefronten, og jeg nåede lige at vise ham Sigurd Müller Vinhandels nye vinbygning inden flyafgangen til Stavanger.
Nu håber og tror jeg på, at der vil komme en masse aktiviteter ud af de meget spændende dage. Det var en stor oplevelse af opleve et menneske af verdensformat.