Soirée Cordon Bleu på Tyrstrup Kro

2019-01-16T14:26:00+00:004. november 2012|Kaj og vin|
Med en veloplagt komtur Karl Otto Schmidt i spidsen blev årets soirée en flot oplevelse på den gamle kro i Tyrstrup. Eftermiddagen bød på et spændende foredrag af professor Ole G. Mouritsen, Syddansk Universitet, om den femte smag UMAMI, hvor sur, sødt, salt og bitter er de første fire. Vi finder den femte smag i for eksempel supper, kødretter, lagret ost, lufttørret skinke, skaldyr, svampe og modne tomater. Det er oprindelig japanske forskere, der har fundet umamien.
   
   
I disse år eksperimenter man alle steder med at frembringe kombinationer af råvarer, der giver forstærkning af smagen. Bl.a. har NOMA forsket meget i produktudvikling af det nordiske køkken. Og resultatet har jo ikke været så dårligt. Efter velkomst af komturen og optagelse af nye medlemmer og forfremmelser af andre, gik vi til bords for at indtage en 5 retters menu med en udsøgt vinmenu:
Menu og vine:
Appetizer, snacks og champagne bar
Torsk- kombutang – glemt smør
2011 Baron Decourtil, les vignes du sud
Helleflynder, svinekind – piment
2008 Domaine du Colombier, Crozes-Hermitage
Gråand-Fois gras- Müsli
2010 Barranc del Rei Bodega El angosto
Okse fra Kildegaarden – Jordskok – Pære
2009 Posta Vecchia, Puglia, Italien
Rosiner – Chokolade – Svesker
2006 Schmitt Søhne, Beeren Auslese, Teinhessen
Kaffe og avec
Jeg kan ikke mindes, vi nogensinde har fået så meget mad på tallerkenen og så rigeligt skænket i glasset. Det skal ikke beklages men tjene til stor ros for kromanden.