Nytårsaften

2019-01-16T14:25:59+00:0031. december 2012|Kaj og vin|
Traditionen tro var vi den 30. december i Kvissel hos Helle og Leif, hvor vi igen i år fik pighvar. Aldrig har den smagt bedre, så vi glæder os allerede til næste år og mindes med gru det år, hvor det ikke var lykkedes at fange en pighvar, og vi i stedet for fik laks. Nu har vi ikke noget imod laks, men pighvar er fantastisk, og den i år var måske den bedste, vi nogensinde har fået.
   
Vi fortsatte i fiskens tegn nytårsaften, hvor Inger og Jes traditionen tro mødte præcis 5 minutter før dronningens nytårstale. Jes er jo kommandør og færdes hjemmevandt på de bonede gulve, så han nyder dronningens tale specielt med et glas Champagne Bouzy grand cru i hånden. Lilly forkælede os med et stykke foie gras, hvor Trimbachs Pinot Gris 2001 Reserve Personelle var som skabt. Tør men dog med en anelse sødme, der gik fint sammen med foie grasen.
Vi fik derefter en kogt torsk med passende tilbehør, og her klarede vi en New Zealandsk hvidvin af Chardonnay, White Wire 2007, importeret af Jacob, der for øjeblikket fungerer som jordemodermand hos Lisette på Skagen Museum.
Lilly serverede derefter 3 slags ost, der blev ledsaget af en Clos Fourtet, 1. Grand Cru Classé, St. Emilion, vintage 1990. Det var aftenens vinoplevelse. Den havde den rigtige alder og årgang, hvor den rigtige Bordeaux smag kom frem.
Da klokken nærmede sig midnat, holdt det op med at regne. Der blev opklaring, og vi kunne rigtig nyde den flotte udsigt med et glas Moet & Chandon i glasset. Vores gode nabo Carsten havde travlt med at fotografere raketterne. Se det flotte resultat nedenfor.
Godt nytår.