En weekend i fisk

2013-01-12T00:00:00+00:0012. januar 2013|Kaj og familien|

Annette havde fået den gode idé at holde en forlænget weekend i Frederikshavn med Marie og August, da Per var i New York. Maries skoleveninde, Camilla, deltog i skøjtekonkurrence i Skøjtehallen Frederikshavn.

 

   

 

I ugens løb fik auktionshallerne i Skagen og Strandby kæmpefangster af helleflynder, der normalt opholder sig i Nordatlanten, men i dette tilfælde blev der fanget 10.000 kg 40 km nord for Skagen. Man opnåede en pris på kr. 80,- pr.kilo og alt blev solgt.

 

Da August hørte om kæmpefangsten kørte de ud til Tell fisk i Strandby og købte et pragteksemplar, der blev tilberedt pocheret i ovnen, bagt i rigtigt smør og egne safter. Dertil grøntsagscassoulet, kogte kartofler og hjemmelavet hollandaisesauce med dild. En sand delikatesse.

 

   

 

Nu havde vi mesterkokken i køkkenet, så han benyttede lejligheden til at tilberede en omgang håndrørte fiskedeller med asiatisk pesto og spinatsalat. Der blev brugt torsk, chili, lime, koriander, olivenolie, hvide jasminris, søde kartofler, spinat, forårsløg og gulerødder. Han stegte en ekstra portion, som vi vil nyde her til aften.