Gourmet mad og spændende vine

2019-01-16T14:25:59+00:0022. marts 2013|Kaj og vin|
Marts måned har indtil nu været præget af kulde, men vi har været så heldige at medvirke i en række fester, underholdning, besøg, rejser m.v., så kulden er blevet fortrængt.
Det vil føre forvidt at gennemgå alle disse oplevelser, men jeg kan da nævne, at vi bl.a. har haft 5 dage i København, hvor Lilly har ageret som husmoderafløser. Her brillerede August med en række middage af format, bl.a. tatar med vagtelæg og fiskesuppe med kål.
   
Vi nåede også at få stenbiderrogn, confit de canard og smørrebrød på Aamans osv. osv.
Hertil mange interessante vine. Bl.a.:
  • Puligny Montrachet fra Domaine Leflaive
  • Chateau Puygueraud 1986 fra Thienpont, der stadigvæk var på toppen
  • Vi fik sandelig også en Leoville-Las Cases 1976, der regnes for en af de bedste 2. cru vine. Den smagte også pragtfuldt.
  • Det mest sensationelle vi smagte var nok en Côte Rôtie fra Chapoutier i årgang 1970. På trods af sine 43 år var den stadigvæk frisk med masser af frugt, men også med farve som om den var fra Bindslev Teglværk.
  • Normalt drikker vi ikke spiritus, men vi kunne ikke sige nej, da der blev serveret en flaske FINE fra Romaneé Conti. Godt jeg ikke skulle betale!

   

 
Imellem spiseriet blev der dog også tid til samtaler med professor Erik Johnsen, der oven i købet serverede 2 flasker Batailley 1983. En dejlig vin, der var mere rund og blød på grund af det varme år. Den manglede måske lidt kant, som moderne smagere ville sige.
Jeg havde også lejlighed til at besøge overborgmester Frank Jensen, som jeg kender fra mit forrige liv. Vi havde det ganske hyggeligt. Han stortrives i jobbet og er meget glad for den succes, København oplever i disse år. Nu håber jeg på, at han bliver genvalgt, da han i så tilfælde vil komme til Nordjylland og tilbringe en formiddag med mit netværk Vild med Verden.