Professor Flemming Poulfelt: 40 års jubilæum på CBS

2019-01-17T11:55:17+00:009. april 2013|Ledelse og kommunikation|

I tidernes morgen havde professor Erik Johnsen Metodeforskningsgruppen, der med udgangspunkt i aktionsforskning opfandt Teorien om ledelse. Blandt medlemmerne var den pæne unge mand Flemming Poulfelt, der i tirsdags havde inviteret til et fagligt jubilæumsarrangement, idet han den 1. april kunne fejre 40 års jubilæum på CBS (i gamle dage Handelshøjskolen).

 

Selv om fru Annette har haft en beroligende virkning på ham, er han stadigvæk hyperaktiv, hvilket blev demonstreret ved dagens konference, der blev afviklet i lyntempo. Temaet var Ledelse lige nu, og Flemming indledte selv med indgangsbønnen, der lød nogenlunde således:
“Nutiden er kompliceret og med indbyggede modsætninger og modsat rettede krav. Fremtiden er uforudsigelig. Så det er svært, hårdt og krævende at være leder”.
Denne tese blev fulgt op af koncerndirektør Flemming H. Tomdrup, Solar a/s, der fortalte om Solars bestræbelser på at komme tilbage til big business efter 2008.
Han berettede om strategiens og kommunikationens betydning i en krisetid og mente, at virksomhederne agerer i et krydspris, hvor interessenterne kræver:
  • Kunder: Lavere priser vs større produktivitet
  • Leverandører: Reduceret markedsbehov vs større produktionsvolumen
  • Medarbejderne: Øget præstationskrav vs uden belønning
  • Investorer: Kortsigtet vs langsigtet fokus
  • Samfund: Øget regulering vs deregulering og reformere
  • Og endelig koncernchefen: Den tålmodige utålmodige spillende træner.
Flemming afsluttede med at definere Ledelse i fremtiden som:
  1. Værdierne fastsættes af lederen, hvorimod strukturer, procedurer, regler og systemer er noget, man er fælles om at bestemme.
  2. Lederens opgave er kontinuerligt at kæmpe for sin værdibaserede ledelsesstil, eftersom regel og kontrolbaseret ledelse er resultatløse.
  3. Ledelsesretten er nu mere adgangen til at motivere sine medarbejdere.
  4. Ledelse bliver mere og mere en serviceopgave, som går ud på at servicere de, som i virkeligheden skaber resultaterne.

 

Kaj, Flemming Poulfelt og Erik Johnsen