Kajs netværk Vild med Verden i maj måned

2019-01-17T11:55:16+00:0024. maj 2013|Ledelse og kommunikation|

Månedens overskrift lød: Hvad forventer man af en kommune i verdensklasse? 

 

Jeg havde bedt min gamle ven cand.polit. Palle Mikkelsen om at udarbejde et oplæg, der skulle vise den historiske udvikling. Det viste sig at være meget interessant, idet han startede med, at vi havde ca. 1.300 kommuner tilbage i 1950’erne, sammenlægninger i 1970 og 1997, så vi nu er nede på 98. Jeg har selv deltaget aktivt i denne periode, idet jeg kom i lære på Vraa-Em kommunekontor den 1. juli 1957.

 

Palle gennemgik også den økonomiske udvikling og ændring af kravene til kommunerne og derefter interessenternes krav til den gode kommune. Et fantastisk godt oplæg til videre drøftelse. 

 

I Frederikshavn havde kommunaldirektør Mikael Jentsch udarbejdet et helt power point show, der skulle bruges til et byrådsseminar dagen efter, så vi kom helt på forkant med udviklingen. Vores møde foregik under ideelle forhold i byrådssalen. 

 

I Hjørring havde kommunaldirektør Tommy Christiansen  foretaget en strategisk analyse af hele situationen. Dette materiale kan benyttes flere år frem i tiden. Endelig havde kommunaldirektør Jens Kristian Munk forberedt en række fortællinger om livet i Aalborg kommune. Dette møde foregik i den gamle byrådssal.

 

Vi må nok siges at være heldige at komme så tæt på kommunernes topfolk og opleve deres ananlyse af, hvor man er i processen om at blive verdens bedste kommune. Det gav også anledning til, at deltagerne kunne stille en lang række interessante spørgsmål om deres hjemmekommuner. Det var naturligvis også en stor oplevelse for mig at genoplive livet i kommunerne, som jeg har været part af i 56 år.