Sommerens store oplevelse: Sherries og tapas

2019-01-16T14:25:59+00:0022. juli 2013|Kaj og vin|
Stærkt inspireret af 3 ugers ophold i Sydspanien tilbød Annette og August, at de ville arrangere en sherry og tapas smagning. Det blev en kæmpe oplevelse.
Annette fortalte om sherry og havde medbragt 7 forskellige flasker, og August gik i køkkenet og frembragte en række tapas delikatesser. For mig var den store oplevelse foie gras med kvædekompot til en Palo Cortado for ikke at tale om lammekøllen til Oloroso’en.
Det tog os 6 timer at arbejde os igennem det udsøgte måltid. Vi blev belønnet med strålende solskin og 23 grader. Ideelt sherry vejr.
Vine og menu:
Tio Pepe Fino, Gonzalez-Byass

Stegte, saltede mandler, grønne oliven og marinerede hvidløg

 

Tomater og tun med olivenolie og hvidløg

Amontillado, El Maestro Sierra

 

Amontillado Del Duque VORS (30 år), Gonzalez-Byass

 

Bellota skinke, lagret Manchego og Jarlsberg
Palo Cortado Apóstoles VORS (30 år), Gonzalez-Byass

Foie gras med urter, kvædekompot og muskatpulver

 

Oloroso, El Maestro Sierra

Lammekølle i grønt, stegte gulerødder og kartofler med aioli

 

Croft’s Pale Cream, Gonzalez-Byass

 

 
Pedro Ximénez, El Maestro Sierra Pavlova med abrikoskompot og pistacienødder