Champagne… Det er en fest!

2019-01-16T14:25:58+00:0018. oktober 2013|Kaj og vin|

Et forventningsfuldt smil breder sig over vores ansigter. Ståltråden skrasler på flaskens hals. Proppen giver med et let sus slip. Kluk, kluk, kluk. Tjeneren fylder glassene med skøn gul vin – og med bobler. De er små, og de bevæger sig i en hurtig og liflig strøm mod glassets overflade. ”Skål”, vi er i Champagne. Vi befinder os på Cave à Champagne i Épernay, og vi er klar til at stikke gaflen i en portion kammuslinger iklædt masser af fløde og smør – og en lille bitte smule grønt. Men kors, hvor det smager godt! Og det smager af Frankrig!!!

 

Gennem årene har vi ofte haft Paris som sidste destination før afrejsen til Danmark. I år syntes vi, at August skulle opleve en kontrast til landlivet i Bourgogne og få viden om en gængs vintype; nemlig vin med bobler – i dette tilfælde af den fornemste slags.

 

Entréen til Épernay via Avenue de Champagne er altid storslående. De – for nogles vedkommende – pompøse huse ligger skulder om skulder og vidner om alskens storhed. Den bliver kun større, når man begiver sig inden for i domicilet og de mange kilometers kældre hos Moët et Chandon, verdens allerstørste producent af champagne.

 

På køreturen fra Ribeauvillé til Épernay lyttede vi til “Flaskens Ånd” med Poul Pilgaard Johnsen som vært (Radio24Syv). Han havde bl.a. besøg af Mia og Mads Rudolf, som er forfattere til “Champagne Biblen”. De er groft sagt modstandere af bobler fra “les grands marques” og foretrækker champagne fra små/mindre bønder, fordi de mener (og kan smage), at vinen byder på noget ekstra.

 

For os var det at befinde os i boblernes hovedstad i det hele taget en fest. Vi drikker med vellyst og til enhver tid en flaske, om det så er fra et af de store huse eller en lille producent.