Domaine Faiveley i Nuits-Saint-Georges

2019-01-16T14:25:58+00:0014. oktober 2013|Kaj og vin|

Ib Bergkjær fra Sigurd Müller Vinhandel havde organiseret et VIP-besøg hos mandag morgen kl. 10.00. Det fungerede som en perfekt introduktion til, hvad Bourgogne vinmæssigt har at byde på.

 

Vi lagde ud med at besigtige produktionshallen med de specialdesignede gæringstanke, og vi var et smut nede i den – efter Bourgogne-skala – store kælder fyldt med egetræsfade. Tredje trin bestod i smagning af domainets vine.

 

Vores værtinde, Anne-Cecile, skænkede først de delikate, røde pinot noir’er og bagefter de mere robuste og fyldige hvide chardonnay’er. Vi bevægede os geografisk fra det sydlige Mercurey til Gevrey-Chambertin i nord. Fra almindelig Bourgogne, til kommune-vin, 1er cru og som den store finale grand cru.

 

Smagningen illustrerede på bedste vis, at der er tydelig kvalitetsforskel alt efter, hvor vinen kommer fra. Samtlige vine – fra lav til høj, fra billig til dyr – smagte fremragende. Vi kan konkludere, at drikker man vin fra Domaine Faiveley, får man høj kvalitet i glasset.

 

La dégustation:

 

Vins rouges:

  • Bourgogne Pinot Noir 2011
  • Mercurey 1er Cru “Clos des Myglands” 2011
  • Volnay 1er Cru “Frémiets” 2011
  • Nuits-Saint-Georges 1er Cru “Les Porêts Saint-Georges” 2011
  • Mazis-Chambertin Grand Cru 2011

Vins blancs:

  • Bourgogne Chardonnay 2011
  • Mercurey “Clos Rochette” 2011
  • Puligny-Montrachet 2011
  • Meursault 1er Cru “Blagny” 2011