Tordenskjolds fødselsdag

2013-10-28T00:00:00+00:0028. oktober 2013|Kaj og familien|

På vanlig vis afholdt officersklubben på Flådestationen i Frederikshavn fødselsdagsfest for Tordenskjold, der blev 323 år.

 

Hvert år udnævnes 3 venner af Tordenskjold. Personer der på en eller anden vis har haft Tordenskjolds egenskaber. Mange af byens lokale helte er inviteret, og i år var der mødt usædvanligt mange, måske på grund af det dårlige vejr med blæst og regn, hvor vi endda slap billigt.

 

Den ene ven skal være en egnskendt person, der har gjort sig positivt bemærket og det blev i år lederen af Aalborg Kloster og tidligere leder af Aalborg Søfartsservice, Jens Schultz, der blev introduceret af forhenværende  kommandør på Flådestationen i 8 år, Jes Thomsen, der fremhævede alle Jens Schultz bedrifter for at servicere søens folk.

 

Nuværende kommandør præsenterede den lokale mand fra Flådestationen, orlogskaptajn Lars Eriksen, der blandt mange andre fortræffeligheder har gjort en stor indsats for Søværnets Idrætsklub og idrætslivet i byen.

 

Endelig blev der udnævnt en landskendt person, der oven i købet er ½ svensker, nemlig tv vært og journalist Jens Gaardbo, der endda er født lige vest for flådestationen af en svensk moder. Han blev introduceret af en uhyre veloplagt sognepræst Laurids Korsgaard, der også har job som præst på Flådestationen.

 

Med fare for at få en på snuden, vil jeg påstå, at kunne Laurids formidle søndagens budskab i kirken på samme elegante og forståelige måde, ville alle rammer sprænges af tilstrømmende kirkefolk. Her var virkelig tale om kommunikation.