Nytårskoncert med Aalborg Symfoniorkester

2014-01-11T00:00:00+00:0011. januar 2014|Kaj og familien|

Vi havde store forventninger til årets nytårskoncert. Så bliver man ofte skuffet. Men

det var ikke tilfældet. Selv om orkestret havde spillet i Nordjylland hele ugen, var de stadigvæk i fin form og konferencier Søren Dahl, kendt fra Cafe Hack, bandt det hele sammen med små anekdoter og optrådte endda med et par solonumre, der gik rent hjem. Bl.a. med billetbestilling hos Ryan Air. Tekst af Søren Dahl og fremført på basis af Admiralens Vise med publikum som omkvædsmedsangere.
Orkestret blev dirigeret af Henrik Vagn Christensen, der er vendelbo og uddannet på konservatoriet i Aalborg, Århus og København. Norskfødte sopran Karu Postma, tilknyttet Operaakademiet i København, dannede sammen med mezzosopran Andrea Pellegrini et strålende par, der med deres tolkninger af dagens program fik folk op af stolene.
Før pausen fik vi musik fra Vincenzo Bellini, Georges Bizet, Gioachino Rossini og W.W. Mozart.
I pausen inviterede musikchef Jan Kvistborg på spumante og kransekage i de tilstødende lokaler, hvor Søren Dahl fortalte om ugens oplevelser i Nordjylland. Efter pausen stod den på amerikansk musik med Porgy og Bess af George Gershwin og uddrag af musicalen West Side Story af Leonard Bernstein.
Orkestret sluttede traditionen tro af med Champagnegaloppen, og igen i år røg proppen af flasken. Den første flaske blev dog lidt af en fuser, men ved den næste røg proppen af flasken med et ordentlig brag, der var mere i harmoni med dagens oplevelser i øvrigt.