Programmet for 2014 i Vild med Verden er nu klar

2019-01-17T11:55:15+00:0027. januar 2014|Ledelse og kommunikation|

Så er programmet for 2014 i Vild med Verden lagt fast. Se det i højre spalte.

 

Temaet for netværket i 2013 var “verdensklasse”. Det må Morten Albæk have illustreret, idet Vestas-aktien på det tidspunkt, hvor Morten havde sig indlæg hos os, var helt i bund, men siden er steget med 400%. Hans foredrag må have virket! Ib fra Sigurd Müller sluttede sæsonen med stor succes, og ind imellem var der store oplevelser.

 

Jeg holdt tidligere i januar måned foredrag for første gang i mange år. Det var for 20 norske kommunaldirektører, der havde lejet sig inde på Schæffergården i Gentofte. De ville gerne høre om udviklingen af ledelsen i danske kommuner, og jeg tog udgangspunkt i vores runde i netværket med Palle Mikkelsen, Jens Kristian Munk, Tommy Christensen og Mikael Jentsch, der alle talte om verdens bedste kommune. Dertil kom, at jeg benyttede programmet for 2014 som inspiration, nemlig ved at tage udgangspunkt i “Hvad er meningen?”. På trods af, at det foregik fra kl. 15.30 – 18.00, blev de voldsomt optaget af beretningen, som gik rent hjem.

 

Første gang jeg opfattede udsagnet: “Hvad er meningen?”, var til en bogkonference i Forum, hvor en køn kvindelig journalist fra Politiken interviewede Danmarks førende Mars-forsker, professor Jens Martin Knudsen. Hun spurgte ham: “Hvis du dør og kommer op i himlen, hvad vil du så spørge Vor Herre om?”. Han svarede: “Hvorfor gjorde du det – hvad er meningen?”. Så spurgte journalisten: “Hvis du ryger ned i helvede, hvad vil du så gøre?”. Han svarede: “Jeg vil skynde mig at lære tysk”.

 

Coach og rådgiver Rasmus Ankersen, som Steen Hjelm for øvrigt kender, har engang i Børsen Business udtalt: “Hårdt arbejde uden mening er et fængsel, hvorfor mening er den faktor, der har stærkest korrelation til succes”. Min gode ven Lars Kolind har skrevet om begrebet mening, bl.a. i borgen Kolind Kuren, som vi jo havde stor glæde af i netværket tilbage i 2006. Han er for øvrigt engageret af den kinesiske regering til at drive ledelsesudvikling af 10.000 kinesere, der skal lære om skandinavisk ledelse. Heri indgår mening som et væsentligt element.

 

Programmet for 2014 byder på en lang række spændende indlæg med udgangspunkt i “Hvad er meningen?”. Giver det mening for dig at deltage i Vild med Verden, så kontakt mig på mail: kaj.jorgensen@mail.dk eller ring på tlf. 24 24 87 24.