Vækst og Vilje prisen

2019-01-17T11:55:15+00:0017. januar 2014|Ledelse og kommunikation|

På trods af forrygende snestorm var der mødt ca. 200 mennesker i Det Musiske Hus til årets uddeling af . Den blev uddelt af Frederikshavn Erhvervsråd ved

formanden Karl Slynge.
 
Iværksætterprisen tilfaldt Grenens Maskinfabrik, medens Erhvervsprisen tilfaldt Vestergaard Marine Service, der på ca. 11 år har nået en omsætning på 200 mio. og fået 140 mand i beskæftigelse. Det er servicemedarbejdere, der arbejder med skibsmotorer, gear, propeller, turboladere, projekthåndtering, reservedele til skibsfart, offshore, maritim industri overalt på jorden. Sloganet er: ”Kan du stave det, kan vi lave det”.
 
Firmaet vandt sidste år Nordjysk Innovationspris og en lang række andre konkurrencer, bl.a. fordi man betragter enhver ny opgave som en lækkerbisken, jo sværere den er. Der findes ingen standardløsninger men uafbrudt nytænkning. Dertil en organisationsform, der gør den enkelte ansvarlig for eget virke i et samspil med de andre, der kan bidrage til løsning af opgaven. Stifteren Morten Vestergaard modtog erhvervsprisen med stor glæde.
 
Forinden havde erhvervschef Niels Christensen budt velkommen og sunget for ”I østen stiger solen op” (vi er jo på østkysten). Borgmester Birgit Hansens bød velkommen og blev efterfulgt at Per Malmberg, Arena  Nord, med en check på 46.000 kr. til Handelsskolen. Endelig fortalte vicedirektør i Danmarks Rederiforening Jan Fritz Hansen om Danmark som søfartsnation.
 
Det gode arrangement afsluttedes med den snestormsforsinkede standup komiker Kim Andersen, der også var tryllekunstner. Han behøvede en assistent og hev en dame på første række op som assistent, bl.a. for at bekræfte, hvad han havde i bukserne. Hun undgik behændigt at svare på det pinlige spørgsmål ved at sige, at hun var langsynet, så kun kunne ikke se, at der var noget.
 
Da komikeren så spurgte om hendes navn og stilling, svarede hun til kæmpe morskab i salen, at hun hed Birgit Hansen og var kommunens nye borgmester. Det var lidt af en overraskelse for den arme mand, der dog fremtryllede en tissemandsformet ballon, der blev puttet ned i bukserne. Hun skulle derefter føle sig frem til fyren (ballonen), men hun undgik skæbnen ved at fortælle ham, at hun også var sygeplejerske. Det fremkaldte dagens største bifald.