Aalborg Symfoniorkester: Andreas Brantelid spiller cello-klassikere

2014-02-13T00:00:00+00:0013. februar 2014|Kaj og familien|
Vores kære chefdirigent Rumon Gambo startede på sædvanlig vis med at fortælle om aftenens program, der var hans sidste som dirigent i Aalborghallen, inden det lørdag den 29. marts går løs i Musikkens Hus med åbningskoncert for sponsorer og søndag den 30. marts kl. 14.00 åbningskoncert for betalende publikummer, hvor for øvrigt Nikolaj Znaider spiller Tjajkovskijs violinkoncert. Jeg glæder mig som et lille barn.
 
 
Dirigent: Rumon Gamba
Solist: Andreas Brantelid (dansk-svensk) – Cello
Koncertmester: Veselin Demirev
 
Program:
  • Malcolm Arnold – Fire skotske danse
  • Edward Elgar – Koncert for cello og orkestere
  • Edvard Mendelsohn (1809-1847) – Symfoni nr. 3

 
Aftenens koncert blev en stor succes for den den unge cellist, der måtte ind til flere ekstranumre, hvoraf især nr. 2 blev fremført med suverænt overskud. Mendelsohns symfoni blev fremført af orkestret med sådan en entusiasme, at man skulle tro, de var flyttet ned i Musikkens Hus.
 
Det var en fin oplevelse, der blev yderligere styrket ved, at Rumon Gamba arbejdede så voldsomt med dirigentpinden, at de nærmeste musikere var i konstant fare for at få en pind i øjet eller øret. Han må også have været fodboldspiller engang, da han har et fodskifte så hurtigt, at Bobby Charlton må misunde ham. 
 
Symfonien er meget præget af skotsk musik og jeg kom til at tænke på, at det ind imellem nærmest lød som moderne musik, men det er naturligvis noget vrøvl, da komponisten døde i 1847. Men skønt lød det.