Utzon Centret i Aalborg: Grønland på kurs mod centrum

2014-02-06T00:00:00+00:006. februar 2014|Kaj og familien|

Anni Walther havde inviteret os til fernisering på ”The Possible Greenland”, hvor forskere, planlæggere, samfundsudviklere og arkitekter sætter focus på Grønlands nye kurs mod verdens centrum. Temaet er arkitekturens rolle i udviklingen af fremtiden. Med flotte billeder, plancher og modeller giver udstillingen nogle bud på det nye Grønland.

 

Eksempel: Hvordan skaber man en by, der passer i skala til den lokale befolkning og samtidig kan rumme hundreder af passagerer fra et krydstogtsskib og flere tusind minearbejdere på midlertidigt ophold?

 

På udstillingen var der desuden et grønlandsk hus bygget i fuld skala med indbo, der viser dagliglivet. Jeg blev slet ikke færdig med at se udstillingen, så jeg må på den igen.