Cruise ferie til Dubai med Costa Fortuna

2014-03-16T00:00:00+00:0016. marts 2014|Kaj og familien|

Marianne havde fået den geniale ide, at hun ville tage på ferie sammen med os og foreslog at flyve til Dubai, tilbringe et par dage i den flotte by og derefter tage på cruise togt med det gode skib Costa Fortuna til Muscat i det stenrige (nej olierige) Oman, der havde den flotteste moske, man kan forestille sig, og i det hele taget en rejse værd. Der herskede en fred over byen. Den nye opera var indviet sidste år, men chaufføren vidste ikke, hvad den havde kostet.

 

        

 

Efter denne kæmpeoplevelse sejlede vi til den lille by Khasab, hvor vi havde en sejltur ind i noget, der mindede om de norske fjorde, hvor det vrimlede med delfiner og andre havdyr. Skibet gik derefter til Abu Dhabi, der er det kommende område. Her satses der voldsomt på nye byer, moskeer og masser af bygninger til oplevelsesindustrien. Bl.a. et nyt Louvre, Guggenberg museum, Ferrari Formel 1 bane osv., osv. Vi havde også lejlighed til at besøge “The Grand Mosque”, der er et par år gammel og dengang var verdens største, men i dag regnes den blandt de 10 største.

 

        

 

I selve Dubai vokser skyskrabere frem, og bortset fra en lille pause under finanskrisen har der været kæmpebyggeaktivitet de sidste 10 år. Den mest berømte bygning er verdens højeste bygning Burj Khalifa, der er 828 meter, men så vidt jeg husker er kineserne i gang med at bygge endnu højere. Vi var på 128. etage – ca. 400 meter oppe.

 

        

 

I en noget lavere skyskraber lige ved siden af Burj Khalifa bor Bodil og Jim i en lejlighed på 22. etage. De har sommerresidens på Orionvej. Jim flyver A 380 og kom netop hjem fra en tur til New York. Han var fløjet over Frederikshavn og have taget billeder af Orionvej kl. 10 om formiddagen, som vi kunne se i Dubai samme aften. Han havde for øvrigt købt en Charmes Chambertin i lufthavnen i New York, som vi nød. Bodil havde forinden givet middag i den nærliggende meat restaurant. Ellers er de store attraktioner skøjtebane, kæmpeakvarium, skibakke, water fountain, marina walk osv., osv.

 

Vi var meget glade for ferien, hvor Annette servicerede os i København med overnatning, middage med flotte vine og limosinekørsel til og fra Kastrup.