Cordon Bleu Diner Amical på fru Larsen i Laurbjerg ved Randers

2019-01-16T14:25:57+00:006. april 2014|Kaj og vin|

Komtur Karl Otto Schmidt havde inviteret til forårsmiddag hos Tommy Friis, der er mentor for årets Bocuse d´Or kok Kenneth Hansen, der var aftenens hovedperson, idet han modtog ordenens initiativpris. Kenneth er til daglig køkkenchef på Svinkløv Badehotel og er tidligere kåret som årets kok, nordisk mester, vinder af “Sol over Gudhjem” osv. osv. Det bliver spændende at følge Kenneth i Lyon i begyndelsen af 2015. Konkurrencen regnes for VM for kokke.

Efter Karl Ottos præsentationen af deltagerne var der middag fremtryllet af Tommy Friis og hans søde hustru Birgitte. Det blev en stor oplevelse. Helt moderne nordisk menu. Meget smagfuld og elegant serveret af dygtige piger, der virkelig kunne deres kram. Dertil passende vine. En meget vellykket aften. Nu ser vi frem til næste soirée, der finder sted i november hos Jens Peter på Sallingsund Færgekro.

 

        

 

Menu og vine hos fru Larsen:

 

Appetizers

J. Charpentier, Champagne

 

“Grene” af portulak med saltet kammusling, dildcreme & rå glaskål 

2011 Weingut Odinstal, Weissburgunder

 

Torsk i brunet smør med skiver af grønne jordbær, salatstok & pandesky 

2010 ZIND Dom. Zind Humbrecht, chardonnay-pinot, Alsace

 

Stegte brisler & morkler, selleri som syltet & pure samt skvalderkål & purløg 

2008 Weingut Dreissigacker, Spätburgunder Trocken, Rheinhessen

 

Grillet andebryst & forårsløg, karameliseret løgpuré, løvstikke & kapers på ramsløg samt frisk sommertrøffel

2007 Offerus, J.-L. Chave Selection, Saint Joseph, Rhone, Frankrig

 

“Æg i rede” med hvid & mørk chokolademousse med müsli. Små kys & limesirup samt creme fraiche parfait 

2012 Coteaux du Layon Rochefort, Domaine de la Motte, Loire, Frankrig