Poul Elming på Frederikshavn Gymnasium

2014-04-10T00:00:00+00:0010. april 2014|Kaj og familien|

Musiklærerne på gymnasiet havde taget initiativ til, at operasanger/tenor Poul Elming skulle fortælle om Richard Wagner. Musikpædagog Anne Rom fra Aalborg Symfoniorkester var bindeled og havde været så kreativ at invitere mig med til en lækker frokost sammen med Birgit Munk Madsen og en ung musiklærer, som jeg ikke fik navnet på, men han havde et vældigt godt tag på eleverne, der var mødt talstærkt op for at høre Poul fortælle om Wagner.

 

Han har visse forudsætninger, idet han som den eneste har optrådt 13 år i træk på scenen i Wagners musikhus i Beyrouth. Han fortalte om Rinsamtgen, Valkyrien Tristan og Isolde med eksempler fra CD’er, oplæsning fra diverse bøger osv. Den store skare lyttede med og viste stor interesse. Det var en fin oplevelse.

 

Hvis konceptet skal fornyes vil jeg foreslå, at han benytter “Den flyvende Hollænder” som case, idet den efter min mening er den opera af Wagner, der er lettest at forstå, og så har den scener fra Nordsøen og Sydnorge, hvor man tydeligt hører den norske tone.

 

Og så synes jeg, at han skal fortælle den unge forsamling, at det er ham selv, der synger og optræder på CD’erne. Man kan ikke forlange, at unge mennesker skal kunne gennemskue, at den unge sanger på billedet er Poul Elming. Han er i dag i starten af tresserne, og ingen af os ligner en 20-årig, sorthåret, sportstræner, fyrig og i stand til at klare 4 timer i træk på scenen uden at holde tissepause m.v. men som er i stand til at synge igennem hele forestillingen.

 

Poul var jo for år tilbage musikchef i Aalborg, men vi er så heldige, at han stadigvæk arbejder sammen med nuværende musikchef Jan Kvistborg om kåringen af årets unge Wagner sanger, der finder sted i slutningen af april måned med finale den 3. maj i Musikkens Hus.

 

Vi ses.