Guld i Superligaen og DBU Pokal til AaB

2014-05-18T00:00:00+00:0018. maj 2014|Kaj og familien|

Spar Nord var så venlig at invitere til stadionplatte og fadøl inden kampen AaB – AGF, og det var endda ad libitum, dvs. at vi kunne æde alle de pølser, vi kunne og skylle ned med fadøl i store krus. Det foregik i stadionhal 1, hvor der også var underholdning af en ung guitarist, og sportsdirektør Allan Gaarde fortalte om hans første tid som afløser for Lynge Jacobsen. Vi var ovenikøbet i godt selskab med Carina Thomsen og Finn Nørgaard, gamle kollegaer. Vi var således godt rustet til kampen mod AGF, der var dømt til nedrykning.

 

Første halvleg var jævn trist, men efterhånden som 2. halvleg skred frem, blev AaB mere og mere dominerende, og det lykkedes også Kasper Pedersen, der er den mindste forsvarsspiller, at nå højest og score til 1-0. De 13.000 tilskuere kunne således fejre de dobbelte mestre i strålende sol, der pludselig blev forvandlet til silende regn, der i nogen grad tog fornøjelsen af den åbne bustur ind til borgmesterkontoret, hvor der blev serveret et let måltid med tilhørende fadøl. Efterfølgende var der fest i Jomfru Ane Gade sammen med tusindvis af fans.

 

Der var god grund til at feste. At vinde DBUs pokal og Superligaen i samme år er en fantastisk præstation. Det er opnået med fantasifuldt positionsspil med mange hurtige pasninger og overraskende driblinger. Når det lykkes, er det spil i verdensklasse. Landstræner Morten Olsen er endda gået så vidt som til at udtale, at det ikke ses bedre i Belgien eller Holland.

 

Cheftræner Kent Nielsen og assistenttræner Allan Kuhn har præsteret det utrolige, men vi må ikke glemme Poul Erik Andreasen, der stadigvæk er hyper aktiv som træner for de unge talenter. Det spændende bliver nu, om der er flere supertalenter i posen til at fastholde positionen, thi penge er der jo som bekendt ingen af, så tilgangen må komme fra egen avl.

 

Desuden får Allan Gaarde en stor opgave i at fastholde de nuværende spillere, hvoraf profilerne må anses for at være uhyre attraktive for mange klubber. Jeg blev selv meget overrasket i går over at se forsvarsspilleren Rasmus Thelander, der har udviklet sig meget positivt. Han herskede totalt i forsvaret og gik gang på gang med frem i angrebet og var hyper farlig på hovedstød. Det var da også ham, der scorede to mål i pokalfinalen mod FCK. Nu gælder det om at blive kvalificeret til Champions League. Vi glæder os.