Christian Friis Bach taler om ansvar i Vild med Verden

2019-01-17T11:55:15+00:002. juni 2014|Ledelse og kommunikation|

Vi sluttede forårssæsonen i mit netværk, Vild med Verden, af med tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach, der holdt os i ånde i 3½ time over begrebet ansvar.

 

Med en række egne eksempler et spændende liv her i landet og ikke mindst i udlandet, fik han klarlagt en række begreber, der er væsentlige, når man taler om ansvar: Åbenhed, gennemsigtighed, menneskerettigheder, ansvarlighed, deltagelse, ligelighed m.m.

 

En af deltagerne spurgte om, hvad der skulle til, for at menneskeheden kunne overleve og hans svar var bl.a., at man overholder menneskerettighederne, og at vækst er en nødvendighed for at klare de fremtidige krav.

Mødet blev afholdt hos Joan og Leif Stiholt på deres fantastiske bondegård “Knudseje”, der i sig selv er en rejse værd. Stor tak til dem for husly og betjening og tak til Christian Friis Bach for en meget spændende formiddag, der desværre måtte afbrydes kl. 12.15, så Preben Larsen kunne nå at aflevere Christian i Aalborg lufthavn. Så der blev ikke engang tid til lidt frokost. Til gengæld fik Prebens nye VW Golf GTI lejlighed til at strække ud.

 

Det har været en hektisk afslutning på Vild med Verden i foråret. Først til Stavanger den 21. maj og så til Dybvad den 2. juni, men nu er der sommerferie til 15. august, hvor overborgmester Frank Jensen, København kommer til Ocenariet i Hirtshals og fortæller om livet i København kommune. Det ville være morsomt, hvis Karl Henrik kan nå at fange en ny klumpfisk til erstatning for Andrea.

 

God sommer

 

Kaj