Nordisk sommer med Michala Petri

2014-06-19T00:00:00+00:0019. juni 2014|Kaj og familien|

Aalborg Symfoniorkester var i topform, da man bød på koncert med Henrik Vagn Christensen som dirigent og Michala Petri som solist med et utal af blokfløjter.
 

Jeg mindes for mange år siden, da vi var til koncert i Colosseum med Michala som stor teenager, hvor moderen akkompagnerede på piano og i øvrigt dirigerede slaget. Aviserne skrev, at hun blev opdraget meget strengt.
 

Nogle år senere oplevede vi på TV en udsendelse fra Tivoli, hvor Victor Borge havde hende med i et show. Hun var meget nervøs og fløjten nærmeste rystede. Victor Borge mobiliserede al sin charme og spillede pludselig en hel anden melodi. Hun blev helt befippet men kom pludselig til at le, så tårene løb ned af kinderne, og hun kunne næsten ikke stoppe latteren. Så forsvandt nervøsiteten, og det blev alle tiders oplevelse.
 

I aftes var der mere orden i tingene. Orkestret startede med ouverturen til Maskerade. Derefter en uopførelse skrevet af Pelle Gudmundsen-Holmgreen, der har helt sin egen stil. Titlen var Chacun Son Son med Michala på blokfløjter og Yana Deshkova på soloviolin. Der var helt afrikansk stemning med bongo trommer m.v. og stor koncentration blandt musikerne til den uvante oplevelse.
 

Efter pausen fik vi en koncert for blokfløjter og orkestere skrevet af Lars-Erik Larsson, Pastoralsuite, op. 19, inden Michala igen optrådte sammen med orkestret med koncert for sopranino-blokfløjte, strygere og cembalo skrevet af Antonio Vivaldi. En stor oplevelse.
 

Efter pausen fik vi The Moonchilds Dream af Thomas Koppel for blokfløjter og orkester.

Derefter afslutning af Carl Nielsen med symfoni nr. 2 De fire temperamenter.
Michala Petri fik voldsomt bifald og gav derfor ekstranumre, der viste, hvilken stor kunstner hun er og taget var lige ved at løfte sig i det nye musikhus, da hun sluttede af med “Mads Doss han var”.