Tordenskjoldsdage i Frederikshavn

2014-06-29T00:00:00+00:0029. juni 2014|Kaj og familien|

I år var Tordenskjoldsdagene flyttet tilbage til havnen i Frederikshavn efter et lille sidespring til Knivholt Hovedgaard. Der var som sædvanlig masser af Tordenskjoldssoldater og -koner udklædt i flotte kjoler. Vores kønne borgmester Birgit Hansen endda i speciel syet kjole med kyse, som hun havde på ved starttalen.
 

Boderne i Havnegade var velbesøgt, og der var mange mennesker, der overværede lystspillet ved Krudttårnet, der bl.a. tager udgangspunkt i Tordenskjolds sejr ved Dynekilden og ødelæggelsen af den svenske flåde ved Marstrand i 1719. Han var født i Trondheim i 1690 og døde ved en fejltagelse i en duel ved Gleidingen i Tyskland. Han tilbragte en del tid i Frederikshavn og omegn, hvor Nordre Skanse og Krudttårnet er minder om Frederikshavns andel i krigsbegivenheder.
 

Den årlige fest blev afholdt fra 27. – 29. juni. Efter 5 uger med strålende sol startede det selvfølgelig med at regne fredag kl. 17. Dog blev der nogenlunde vejr, men køligt, så de store soldateruniformer kom på sin plads.