Vild koncert i Mosen

2014-06-22T00:00:00+00:0022. juni 2014|Kaj og familien|

Det er et helt eldorado at leve i Vendsyssel om sommeren. Der er koncert næsten hver aften i form af Vendsysselfestival, Musikkens Hus, Ragnhild i Dorf, Kirsten Kjær i Thy, Det Musiske Hus, Arena Nord, Galleri Rødhus osv. osv.
 

I søndags var vi til en spændende koncert i Dokkedal hos Bodil Bach og Gert Hassing, der hvert år arrangerer Vildmosekoncerter. For 10 år siden ombyggede de stalden til koncertsal og arrangerer hvert år en række sommerkoncerter med klassisk musik.
 

Vi var kørt den lange vej for at høre tidl. musikchef og verdensberømt Wagner tenor Poul Elming. Ved ankomsten blev vi uhyre venligt modtaget af Bodil Bach, der fortalte, at hun var pensioneret socialdirektør fra Dronninglund kommune. Hun kunne kende mit runde legeme og kunne huske, at jeg have meget samarbejde med kommunaldirektør Ove Thomsen, som jeg skulle hilse.
 

Selve koncerten blev en meget fin oplevelse. Vi har aldrig hørt Poul Elming live (jeg mener dog at kunne huske ham fra en koncert i Aalborghallen). Jeg har de senere år haft en del med ham at gøre og ved et møde i Aalborg i sidste uge fortalte han, at han skulle optræde i Vildmosen sammen med pianisten i Aalborg Symfoniorkester Arne Jørgen Fæø. De skulle optræde med liedersange fra Danmark (Niels W. Gade), fra Frankrig (Francis Poulene) og fra Tyskland (Paul Graener).
 

Poul mestrer alle tre sprog perfekt og sang og illustrerede alle sangene med en lethed, der var fantastisk. Samspillet med Arne Jørgen var ideelt, så jeg glemte helt min skepsis over for Lieder genren. Første halvdel af koncerten afsluttedes med fællessang med Poul Elming som forsanger til Midsommervisen.
 

I pausen var der rødvin og snacks, hvorefter Poul Elming blev nodevender for Arne Jørgen, der kom på arbejde for at klare de tre damer fra Aalborg Symfoniorkester, nemlig Synnøve Gustavsson, violin, Anna Dahl, bratch og Hanne Houengaard, cello. De spillede Johannes Brahms klaverkoncert nr. 1 til de 100 publikummers store begejstring. Meget flot præsteret. Jeg vil håbe Arne Jørgen får dobbelt honorar for sin indsats. Han arbejdede benhårdt i 2 timer uden fejlslag, så det var forståeligt, at vandet drev af ham.
 

 

Vi vender tilbage til flere vilde koncerter i Mosen.