Aalborg Symfoniorkester med franske fristelser

2014-07-02T00:00:00+00:002. juli 2014|Kaj og familien|

Vendsyssel Festival havde for første gang nogensinde henlagt en koncert til et sted uden for toppen af Danmark, nemlig det nye Musikhus i Aalborg, hvilket havde været en svær beslutning for bestyrelsen, men formanden Jørgen Boe var i sin velkomsttale glad for, at man kunne holde åbningskoncerten i så flotte omgivelser.
 

Musikchef Jan Kvistborg bød velkommen til huset og fremhævede Vendsyssel Festivals enestående indsats for den klassiske musik og glædede sig over, at åbningskoncerten kunne afholdes i Musikkens hus samtidig med, at denne aften var afslutningen på symfoniorkestrets sæson.
 

Programmet: Dirigent Oleg Caetani, solist Roberto Prosseda, på noget så sjældent som et pedalklaver, hvilket er to flygler stablet oven på hinanden, og så spiller man med fødderne på samme vis som en organist på orgel. Han fik stort bifald og gav da også et ekstranummer, så vi for første gang i Skandinavien kunne opleve en koncert på pedalklaver.
 

Anden del af programmet blev indledt af organist Erling A. Thomsen, der betjente det nye orgel med stor dygtighed, og publikum fik som belønning også et ekstranummer. Symfoniorkestret afsluttede med Symfoni i C-dur af Georges Bizet.
 

August var med til koncerten og vi tillod os den luksus at spise koncertmenuen i Musikhusets restaurant. Især laksetartaren fik ros af den unge gourmet, der var svært godt tilfreds med koncerten og det nye Musikkens hus.
 

Jeg var ellers lidt nervøs, idet han for nogle år siden var med i Frederikshavn kirke til koncert for 2 violiner. I pausen rejste han sig og sagde: “Morfar, det her er sgu røvkedeligt”. Alle i kirken hørte det, så vi vandrede spidsrod ud af kirken og gik hjem til mormor.