Sommerkoncert i Arena Nord med Aalborg Symfoniorkester m.v.

2014-08-16T00:00:00+00:0016. august 2014|Kaj og familien|

I Frederikshavn kommune er der et kæmpestort musikliv. Skagen syder og bobler, Frederikshavn har udsolgte huse i Det musiske Hus, Arena Nord m.v., og Sæby har som et afgørende kendetegn en musikkultur af format.

 

Den klassiske musik halter måske lidt bagefter, men det var lykkedes Per Malmberg, Arena Nord, at få en aftale med musikchef Jan Kvistborg, Aalborg Symfoniorkester, så det gode orkester stillede op til den store sommerkoncert 2014 i Arena Nord. Man har desuden spillet 3 andre steder for udsolgte huse, bl.a. i Musikkens hus i Aalborg med 1.200 gæster, men i lørdags var det 400 tilhørere i Arena Nord, der fik en forrygende oplevelse.

 

Aalborg Symfoniorkester blev dirigeret af skotten Russell Gray, der var ekspert i at introducere de forskellige numre og solister. Her var Jane med violin og sommertøj som struttede af livsglæde og musikalitet en fin duo med Shane, der spiller guitar. Han er født i Irland, men i stand til at tale dansk i stil med Sepp Piontek, så han fik stort bifald. Guitaristen Steffen Schackinger var ren virituos. Deres samspil med orkestret var en ren nydelse.

 

Men aftenens største bifald fik dog Johnny Logan, der har vundet det internationale melodi grand prix 3 gange. Han er irer og havde alle de kendte irske sange på programmet. Han var kommet på hjemmebane, og publikum var meget begejstret, bl.a. fordi en række af hans fans var mødt op og udstødte bifaldslyde. Det var en stor aften. Næste år må vi håbe på, at der kommer 1.000 publikummer, da Aalborg Symfoniorkester sandelig er værd at rejse efter. Vi ses.