Åbningskoncert med Aalborg Symfoniorkester

2014-09-04T00:00:00+00:004. september 2014|Kaj og familien|

Temaet var Russisk Farverigdom med dirigent Rumon Gamba, solist Alexei Volodin på klaver og koncertmester Yana Deshkova.

 

Rumon har siden 2011 været chefdirigent ved Aalborg symfoniorkester med stor succes. Han har en utrolig evne til at skabe energi omkring sig selv og hele orkestret, der rigtigt kommer til sin ret i det nye musikhus, der fungerer fantastisk godt. Og så har han en vidunderlig evne til at præsentere aftenens program ved at fortælle baggrundshistorier og enkeltheder om musikstykket.

 

Eksempelvis var aftenens klaverkoncert nr. 2 af Sergej Profofjev et russisk provoværk med titlen A Concerto to end all Concertos, der skulle være sværere at spille end alle andre klaverkoncerter tilsammen. Og vi fik syn for sagen, idet aftenens solist Alexei Volodin, 37 årig russer, må være prototypen på en rigtig klaverbokser. Jeg har aldrig set så hurtige fingerbevægelser, og den arme mand svedte da også, så vandet løb af ham. Vi må håbe, der er bruserum i musikhuset, og han behøver ikke at gå i LOOP i dag. Han fik stort bifald, men der blev ikke givet ekstranummer. Hvis man absolut skal være kritisk, skal det vel gå på, at selve musikken (tonen) blev overdøvet af de mange anslag i rasende tempo.

 

Aftenens første nummer var et roligt forspil til operaen Khovansjtlina, og efter pausen spillede orkestret en dejlig suite af balletten Ildfuglen.

 

En fin åbning af sæson 2014/15.