Følsom og storladen koncert med Aalborg Symfoniorkester

2014-09-11T00:00:00+00:0011. september 2014|Kaj og familien|

Aftenens dirigent var orkestrets mangeårige chefdirigent, nu æresdirigent Matthias Aeschbacher. Det var hans første optræden i Musikkens Hus, og jeg tror akustikken kom lidt bag på ham, idet blæsernes styrke og de enkelte instrumenters gennemslagskraft ændrede totaleffekten, som han lige skulle vænne sig til. Men det klarede han naturligvis.

 

Aftenens solist var Baiba Skride på violin. Hun er født i Riga i 1981 og regnes for øjeblikket som et af de største talenter på den internationale klassiske scene. Hun spillede med stor sikkerhed Carl Nielsens Violinkoncert.

 

Efter pausen tog orkestret far på Peter Tjajkovskijs symfoni nr. 6. Den varede 48 minutter, der forsvandt som dug for solen. Symfonien er fyldt med skønne melodier. Man kan ligefrem høre Neva floden, hvorfra komponisten skulle have drukket ukogt vand, der indeholdt kolerabakterier. Han døde heraf som 53 årig.