Afslutning i Vild med Verden med Aalborg Symfoniorkester

2019-01-17T11:55:14+00:0028. november 2014|Ledelse og kommunikation|

Årets sidste dag i mit netværk Vild med Verden, foregik i Musikkens Hus, Aalborg, hvor musikchef Jan Kvistborg, der er medlem i netværket, bød velkommen, fortalte om huset og foretog en kort rundvisning, medens han fortalte om livet som musiker og det at lede et symfoniorkester.

 

Han havde i ugens løb været på besøg hos AaB og kunne konstatere, at et orkester har mange lighedstræk med et fodboldhold. Der skal være individualister men ikke så meget, at man ikke kan spille sammen. Det skal virke som et hold og en helhed. Publikums indflydelse på præstationen er stor, idet musikerne ønsker at give publikum så stor en oplevelse som muligt og måle belønningen i form af bifaldet osv., osv.

 

Efter denne fremragende indledning, gik vi til bords og fik serveret en koncertmenu bestående af håndpillede rejer, spoleben og marcelkage. Dertil pinot blanc fra Trimbach og Ebano 6, Ribera del Duero, Spanien, og så var der mulighed for et glas Muscat fra Brown Brothers, Australien.

 

Vi var derefter godt forberedt til aftenens koncert i Koncertsalen. Den stod i Brahms’ tegn med koncert nr. 1 for klaver og orkester. Den italienske verdensstjerne Alessio Bax (regnet blandt verdens 5 bedste) trakterede flyglet helt fantastisk, og da han som ekstranummer spillede Brahms’ ungarske dans nr. 5 med en lethed og elegance, var salen ved at vælte af begejstring.

 

Efter pausen spillede orkestret symfoni nr. 2 helt roligt og afslappet indtil allegroen til slut, hvor vores fantastiske husdirigent Rumon Gamba fik dagens motion. Han var som altid en oplevelse, men jeg havde fortalt netværksdeltagerne, at han er fantastisk til at introducere aftenens program. Han tager til indledning mikrofonen og fortæller om musikken på engelsk så tydeligt, at jeg faktisk forstår, hvad han siger. Det gjorde han imidlertid ikke denne aften, men så må vi have det til gode. Vi kommer gerne en anden gang.