Koppel og romantikerne

2014-11-20T00:00:00+00:0020. november 2014|Kaj og familien|

Da Musikkens Hus var på tegnebrættet vedtog venneforeningen til Musikkens Hus at bestille en ny dansk koncert og valget på komponist Anders Koppel var naturligt, da han i flere år havde været huskomponist for Aalborg Symfoniorkester.

 

Vi var nu nået til uropførelsen, nemlig en koncert for violin, altsaxofon og orkester. Violinen blev trakteret af Karen Gomyo, født i Tokyo. Hun spillede på en ægte Stradivarius doneret til hende fra en privat sponsor.

 

Hvis den gode violin havde vidst, at den skulle danne par med en saxofon, ville den sikkert være blevet chokeret, men sønnen til Anders, Benjamin Koppel, formåede at finde balancen, men han beholdt også huen på under hele forestillingen. Anders Koppel blev behørigt tiljublet sammen med stort bifald til de to solister og orkestret.

 

Aftenens dirigent Simon Gaudenz havde indledt med Robert Schumanns ouverture til skuespillet Manfred. Efter pausen spillede orkestret Ouverturen til eventyret om den skønne Melusine (ikke Helene) og Robert Schumanns ouverture, Scherzo og Finale, der var fyldt med liv og glæde.