Ønsker om en glad og dejlig jul 2014

2014-12-22T00:00:00+00:0022. december 2014|Kaj og familien|

2014 har været et forrygende vellykket år. Mit netværk ”Vild med Verden” har haft temaet ”Hvad er meningen?”. Vi har haft besøg af følgende notabiliteter:

 

 • Borgmester Arne Boelt, Hjørring kommune
 • Borgmester Birgit Hansen, Frederikshavn kommune
 • Borgmester Mikael Klitgaard, Brønderslev kommune
 • Borgmester Thomas Kastrup Larsen, Aalborg kommune
 • Professor Jørgen Gulddahl Rasmussen, AAU
 • Lektor Mette Winther Larsen, AAU
 • Informationschef Søren Sørensen, Aalborg ZOO
 • Hospitalsdirektør Jens Ole Skov, Aalborg Universitetshospital
 • Projektchef Niels Uhrenfeldt, Det nye kæmpesygehus, Aalborg
 • Direktør Hanne Houbak, 4MAT Group
 • Tidl. udviklingsminister Christian Friis Bach
 • Overborgmester Frank Jensen, Københavns kommune
 • Professor dr.med. overlæge Henrik Nielsen, Infektionsmedicinsk afdeling, Aalborg
 • Erhvervspsykolog Mads Lindholm, Aalborg
 • Professor, overlæge Henrik Højgaard Rasmussen, Center for Ernæring og Tarmsygdomme, Aalborg Universitetshospital
 • Fængselsdirektør Ole Ingstrup, fhv. Kragskovhede
 • Professor Janne Seemann, Institut for Sociologi og Socialt arbejde, AAU
 • Musikchef Jan Kvistborg, Aalborg Symfoniorkester. Koncert m.v. i Musikkens Hus

Alle har været forrygende gode, men det er også morsomt, at jeg har fået mails fra 5 af foredragsholderne, der roser netværksdeltagerne for deres interesse og engagement.
Dertil kommer, at vi i maj måned havde 33 deltagere med Fjordline fra Hirtshals til Stavanger, hvor Marianne havde arrangeret møder med eksborgmester, nuværende borgmester og en lang række af byens førende personligheder. En meget flot dag, som datteren havde stor ære af.

Ellers har timerne i Musikkens Hus i Aalborg været spændende. Vi har abonnement til Aalborg Symfoniorkester og oplever derfor 26 aftener i verdensklasse. I år har været helt specielt, idet Musikkens Hus er blevet indviet, bl.a. ved Dronningens hjælp, og hun deltog også i den flotte aften, hvor man kårede årets unge Wagner sanger. Tidligere musikchef og operasanger Poul Elming var projektleder til denne kæmpebegivenhed. Vi glæder os til at møde ham til nytårskoncerten 2015, hvor han skal være konferencier.

 

Som “Ven af Tordenskjold” har vi deltaget i de sædvanlige arrangementer på Flådestationen, der spænder lige fra admiralbesøg til torskespisning, julelotteri, kirkegårdsbesøg, Bangsbo museum, grillaften osv.

 

I sommerens varmeste uge besøgte vi min nevø John i Sverige. Han har ombygget en gammel skole til et alternativt hus af format. Hans køretur med os i Halland Åsen var en stor oplevelse, og jeg fik masser af inspiration til vores projekt Jyske Ås, som jeg skal fortælle om til næste år.

 

Min gode ven Karl Otto Schmidt er om muligt endnu mere aktiv i Corden Bleu ordenen. Vi deltog i en forrygende middag hos fru Larsen i Laurbjerg og i en forrygende weekend på Mors, hvor dronningens festarrangør Jens Peter Skov, Sallingsund Færgekro, afholdt en flot fest, hvor vi bl.a. fik en Royal Limfjordsfiskesuppe, der absolut er en rejse værd.

 

Jeg har været medlem af VL gruppe 8 siden 1984, men for første gang deltog jeg i generalforsamlingen, der foregik på Hotel Marriot i København med fru statsminister Helle som hovedtaler. En fin dag, der dog blev overgået af årsmødet i Netværk Danmark, der foregik i Bella Centret med 8 flotte foredrag, bl.a. af finansministeren og tidligere generalsekretær i Nato, Anders Fogh Rasmussen. Den årlige udflugt i VL 8 gik til Skagen med udflugt til Grenen og spisning på Ruth.

 

Når dertil kommer en lang række traditioner, der vil tage flere sider at gennemgå, kan I forstå, at vi tilsyneladende lever for at spise og more os. Inger og Jes serverer byens bedste and, Helle og Leif den største pighvar, Kirsten og Poul byens bedste vin, Margrethe og Aage vegetarmiddag, da Lis og Ronald ikke æder svin. Til gengæld serveres dejlige Bordeaux. Birthe i Århus er bidt af Spanien. Lis og Jørgen elsker gamle vine, og vores gode naboer til alle sider er mere til det italienske. Det fik vi rig lejlighed til at smage, idet Karen og Carsten holdt et stort guldbryllup på Sæbygaard.

 

I familien holdt Gunnar en dejlig 80 års fødselsdagsfest i Møllehuset. Men inden da, havde vi deltaget i Tinas begravelse, som Ole holdt i Sæby Kirke, der var fyldt til sidste plads, og det samme gælder Hotel Viking, hvor Ole fortalte om sygdommens forløb. Ganske imponerende. Vi holdt til gengæld ingen sommerudflugt i familiens skød, men benyttede dog lejligheden til at mødes i København, hvor Irene og Rasmus inviterede til 85 års fødselsdag. Da vi forlod festen, blev vi ramt af et forrygende regnvejr, der var ved at have lukket vejene, men vi nåede dog hjem.

 

Vi havde guldbryllup i juli måned, men Marianne syntes, at vi forinden skulle tage sammen med hende på krydstogt. Vi fløj til Dubai, hvor vi for øvrigt besøgte Bodil og Jim, sejlede derefter med Costa Fortuna til Muscat, hvor vi oplevede østens mystik og rigdom, fortsatte retur til Khasab og afsluttede i Abu Dhabi, der anses for at være det rigeste område for øjeblikket. Sluttede af med et par dage i Dubai, hvor Jim serverede Charmes Chambertin indkøbt i New York Lufthavn. Men ellers var det jo høje bygninger og rigdomme.

 

Annette ville ikke stå tilbage for storesøsters idérigdom og inviterede os i uge 42 til Bryssel, Paris og Gevrey Chambertin, hvor Marietta og Gilles Duroché har et helt hus til vores rådighed, så det blev en kanontur, hvor vi i øvrigt benyttede lejligheden til at overnatte hos Aase og Søren i Skodsbøl. Det var vel nok skønt at møde dem igen.

 

Men midt i al denne aktivitet, holdt vi guldbryllup i Stavanger. Annette, Per, Marie og August boede i en flot lejlighed, og vi boede hos Marianne og Anders i deres gamle, dejlige hus fra 1843 beliggende i Gamle Stavanger med udsigt lige ned til havnen, hvor Anders’ krydstogtsskibe ligger ret foran dem. Vi holdt festmiddagen på Arnes bedste fiskerestaurant Straen, men da der samtidig var Glat Mat festival med et besøgsantal i weekenden på 250.000 blev vi integreret til fest sammen med torskespiselauget og udnævnt til æresmedlemmer. Det kunne ikke gøres ret meget bedre!

 

Vi har varmet op til julen. Først med besøg af August, der ville hjælpe mormor med maden og derefter Marie, der har hjulpet morfar med støvsugeren. Nu venter vi på, at alle kommer hjem og holder juleaften her på Orionvej, som sædvanlig med gås fra Viggo. Så må vi håbe, at Marianne og Annette kan finde passende vine.

 

I ønskes alle en glædelig jul og et godt nytår.

 

Lilly og Kaj