Bordeaux smagning årgang 1997

2019-01-16T14:25:55+00:0015. marts 2015|Kaj og vin|

Vi var forleden inviteret til en fantastik middag med 9 retter mad og 25 vine fra Bordeaux årgang 1997. Det blev en oplevelse uden lige, ikke mindst fordi 2 af landets bedste vinkyndige deltog, nemlig lægerne Peter Winding, der sammen med hustruen Elsebeth Lohfert udgiver “Vinbladet”, og Erik Skovenborg, der har udgivet den flotte bog “Vin og helbred”.

 

Det var en oplevelse at opleve d`herrers evne til at smage. Det lykkedes dem faktisk så nogenlunde at gætte, hvad der var i glassene. Sommetider med lidt held og til andre tider takket være sandsynlighedsberegninger. Vi måtte igennem følgende proces:

 

Stenbiderrogn

  • Champagne Dom Perignon 2000

Hummer soufflé

  • Château la Louviere, Pessac-Leognan
  • Château Haut-Bergerey, Pessac-Leognan
  • Domaine de Chevalier, Pessac-Leognan

Ristet pighvar på safran

  • La Reserve du General, Margaux
  • Les Pagodes de Cos, Saint-Estèphe
  • Longueville Reserve de la Comtesse, Pauillac

Hønse consommé

  • Château Figeac, Saint-Émilion
  • Château Ferriere, Margaux
  • Château Cantenac Brown, Margaux

Flamberet andebryst

  • Château Guadet, Saint-Émilion
  • Château la Gaffeliere, Saint-Émilion
  • Château Troplong Mondot, Saint-Émilion

Braisseret lammekølle

  • Château Beychevelle, Saint-Julien
  • Château Leoville Barton, Saint-Julien
  • Le Petit Mouton de Rothschild, Pauillac

Rådyrkølle i svamp og bær

  • Château d´Armailhac, Pauillac
  • Château Duhart-Milon, Pauillac
  • Château Lafon-Rochet, Saint-Estèphe

Krondyrmørbrad på salatbund

  • Château Margaux, Margaux
  • Château Mouton Rothschild, Pauillac
  • Château Cheval Blanc, Saint-Émilion

Vinterdessert med chokolade og bær

  • Vieux Château Certan, Pomerol
  • Château Petit Village, Pomerol
  • Château Bellegrave, Pomerol