Jørgen Stigels 40 års jubilæum – Aalborg Universitet

2019-01-17T11:55:13+00:0019. marts 2015|Ledelse og kommunikation|

En af dem, jeg har haft en del med at gøre på AAU, er dekan Jørgen Stigel, Humanistisk Fakultet. Han var en af ildsjælene for at starte Humanistisk Informatik i 1986 og tilbragte april måned 1986 på Dafolo for at indsnuse livet i en kommunikationsvirksomhed, så han plejer drillende at fortælle omgivelserne, at det er Kaj, der har lært ham unoderne.

 

Han har i alle årene indtaget en lederposition enten som institutleder, prodekan eller dekan, som han har været flere gange. Han har forsket i medie, kommunikations- og reklameområdet og skrevet en lang række artikler. Her i forbindelse med truslerne om at ville nedlægge store dele af den humanistiske del af AAU, er han trådt i karakter og har på glimrende vis forsvaret Humanistisk Informatik. Receptionen blev overværet af ca. 100, der blev underholdt af et passende antal talere, der alle havde humor på agendaen.

 

Ved samme lejlighed er professor, Henrik Halkier, blevet udnævnt til prodekan på HUM. Han er en de fremmeste forskere i turisme i Danmark og kommer fra Institut for Kultur og Globale Studier, hvor han nu er professor. Jeg har ved flere lejligheder været censor for ham, så vi fik en hyggelig snak ved receptionen, som han dirigerede perfekt, så der også blev tid til italienske godbidder og fransk hvidvin.