Moesgaard Museum

2015-03-25T00:00:00+00:0025. marts 2015|Kaj og familien|

Vi havde forleden dag fornøjelsen af at besøge Moesgaards nye museumsbygning, der er tegnet af Henning Larsen Architects. Bygningen falder med sit skrå tag naturligt ind i bakkelandskabet og forskydningen i terrænet er også ført ind i selve bygningen, hvilket åbner mulighed for fortællinger i flere lag.

 

Her er nyeste teknologi taget i brug, så de udstillede genstande får giver en helt ny oplevelse. Eksempelvis er de udstillede menneskeracer helt levende at se på, så det gælder om at være vågen.

 

Udstillingen er delt op i Solens folk, dvs. bronzealderen, Mosen, der bl.a. indeholder Grauballemanden, Oplev slaget i Illerup Ådal, Rejs ud med vikingerne, den etnografiske udstilling De Dødes liv, hvor de levende dør, og de døde lever videre!

 

Der var uhyre mange indtryk, som blev skyllet ned i det dejlige cafeteria efterfulgt af en gåtur på taget, der i vinter har været en glimrende skibakke! I Michelin sprog ville der stå: Værd at rejse efter.