Aalborg Symfoniorkester: Østrigske stjerner & virtuost violintrylleri

2015-04-23T00:00:00+00:0023. april 2015|Kaj og familien|

Dirigent: Hans Graf. Solist: Benjamin Schmid, violin. Koncertmester: Yana Deshkova.

 

Program:

  • Franz Schubert symfoni nr. 3
  • L. van Beethoven: Romance for violin og orkester
  • Fritz Kreislere: Koncert i een sats for violin og orkester
  • Paul Hindemith: Mathis der Malere – symfoni

Aftenens oplevelse var solisten Benjamin Schmid, der er født i Wien. Hans fortolkning af Beethoven var simpelthen genial og en ren nydelse. Det blev ikke mindre, da han med ren virtuositet gik i krig med Kreisleres koncert, der er efter Pagininis violinkoncert nr. 1.

 

Han blev som bekendt smidt i spjældet, idet han spillede så fantastisk, at man troede han var troldmand (altså Paganini). Aftenens solist må være i farezonen, da han tacklede de sværeste prøvelser med en musikalitet og fingerfærdighed, som jeg kun har oplevet ganske få gange her i livet. Det var ren magi.