Skagen Museum åbner helt ny fløj

2015-04-30T00:00:00+00:0030. april 2015|Kaj og familien|

Efter at være totalt lukket i flere måneder, åbnede Skagen Museum den nye tilbygning med en udstilling “samling og samtid”, hvor museets egen samling var sat sammen med værker af 14 nulevende samtidskunstnere.

 

Det var en ganske spændende oplevelse, idet malerierne er belyst på en ganske anden måde, idet der ikke er vinduer overhovedet i udstillingen. Derimod et stort rum, der kan opbygges på forskellige måder ved hjælp af skillevægge.

 

Lokalerne er malet i hvide, brune, blå og bordeauxrøde farver. Vi kunne også bese 1. sal, der skal indrettes til kontor, og her var der også mulighed for at få en lille godbid og et glas hvidvin. Den gamle museumsbygning er under total renovering og er først færdig til foråret, hvor man vil holde en større indvielsesfest.

 

Hele projektet er budgetteret til kr. 73 millioner. Den nye bygning er tegnet af Friis og Moltke og er ganske anderledes med sort skifer på siderne i modsætning til Plesners oprindelige bygning.

 

Der var et stort opbud af gæster, der ivrigt diskuterede, om nybygningen var smuk og passende. Meningerne var delte, men det er vel kunst!